Vizitka

Geaflor d.o.o.
Istrska cesta 49
6000 Koper

tel.: +386 5 639 75 33
fax.: +386 5 630 85 35
gsm.: +386 41 671 534
info@cvetlicarnagea.si
www.cvetlicarnagea.si


POMEN BARV

BELO CVETJE: brezmadežna čistost, nedolžnost, varnost, mir, nov začetek. Belo cvetje je primerno za rojstvo, krst, obhajilo, birmo, poroko. In za ljudi, ki so čustveno razburjeni, saj bela barva pomaga pri duševnem, čustvenem in umskem čiščenju.

RUMENO CVETJE: rumeno barvo tradicionalno povezujemo z izdajstvom in ljubosumjem, vendar je tudi simbol prestiža, slave in uspeha. Predstavlja moč in odprtost in prinaša dobro voljo, je spodbudna, živahna, krepi bistroumnost, povečuje razsodnost, ostri um, utrjuje samozavest in vliva optimizem.
Šopki v rumeni barvi so primerni za poslovne partnerje in za razvedritev oseb, ki niso v najboljši čustveni kondiciji.

ORANŽNO CVETJE: simbolizira veselje, moč, komunikacijo, vzdržljivost, pogum, osvobaja in sprošča čustva, celi in zdravi. Oranžno cvetje je primerno za vsakogar in ob vsaki priložnosti, tudi ob obisku bolnika.

ROZA CVETJE: predstavlja čisto misel, romantiko, nežnost, toplino, prijaznost, obzirnost. Roza barva je barva mladosti, ženskosti in občudovanja, in predstavlja prebujajoča se ljubezenska čustva.

CIKLAM BARVA: sočutje, pripravljenost pomagati, obzirnost in prijaznost. Pomeni tudi iskreno ljubezen med prijatelji brez pričakovanj.

RDEČE CVETJE: rdeča je stimulativno močna barva povezana s pogumom in uspehom, vendar tudi z jezo. Rdeče cvetje predstavlja strastno ljubezen, spolnost, energijo in željo po zmagi. Je barva zaljubljenih.

VIJOLA CVETJE: vijoličast barva je poduhovljena barva, stimulira ustvarjalnost, intuicijo in razmišljanje.

MODRO CVETJE: predstavlja modrost, zaupanje, stabilnost, spokojnost, mir. Modro, oziroma nežno modro cvetje podarjamo za rojstvo dečka.

ZELENO CVETJE-RASTLINJE: zelena barva deluje pomirjujoče. Predstavlja optimizem, svobodo in ravnovesje.


> Vzdrževanje cvetja
> Pomen cvetja