Vizitka

Geaflor d.o.o.
Istrska cesta 49
6000 Koper

tel.: +386 5 639 75 33
fax.: +386 5 630 85 35
gsm.: +386 41 671 534
info@cvetlicarnagea.si
www.cvetlicarnagea.si


VZDRŽEVANJE CVETJA

Pravilno vzdrževanje cvetja v vazi ima velik pomen, če hočemo čim dlje uživati ob pogledu na čudovite barve in oblike cvetja oziroma šopka v celoti.
Prvo pravilo je: ne odlašajte s postavitvijo šopka v vodo! Preden ga damo v vodo OBVEZNO porežemo vse peclje z ostrim nožem in sicer tako, da naredimo poševno rez. Spomladansko cvetje postavimo v hladno vodo, vse ostalo cvetje pa v toplo.

Zmeraj v vodi raztopimo hranilo za rezano cvetje, saj le-to ohranja vodo čisto s tem, da preprečuje razvoj organizmov, ki načnejo razkroj pecljev. Naslednje dni vodo samo dodajamo.
Če opazimo, da cvetovi izgubljajo na trdnosti (na dotik so mehki), potem jim vodo zamenjamo in jih porežemo ( odstranimo tudi 5 cm ali več ). Damo večjo količino vode. Če vrtnica povesi cvet: zavijemo jo v časopisni papir, odrežemo del stebla in jo postavimo v dosti tople vode. Čez nekaj ur bo spet normalna.
Vode naj bo v vazi zmeraj dovolj ( nikakor ne samo 2 cm ), vsaj do vezanega dela. Šopek (rezano cvetje) postavite na kraj, kjer ne bo direktnega sonca, raznih drugih virov toplote, prepiha ali blizu sadja ( še posebej jabolk – sadje, ki dozoreva oddaja etilen, le-ta pa pospešuje tudi dozorevanje cvetja ).
Šopka ne postavljajte nad TV sprejemnikom, računalnikom, radiatorjem in ne pod klimo.

Cvetlični aranžma v aranžerski gobi: vsak dan dodamo vodo.


> Pomen barv
> Pomen cvetja