Seznanite se s pomenom barv, da boste dragi osebi podarili pravo cvetje. 

BELO CVETJE: brezmadežnost, čistost, nedolžnost, varnost, mir, nov začetek. Belo cvetje je primerno za rojstvo, krst, obhajilo, birmo, poroko. In za ljudi, ki so čustveno razburjeni, saj bela barva pomaga pri duševnem, čustvenem in umskem čiščenju.

RUMENO CVETJE: rumeno barvo tradicionalno povezujemo z izdajstvom in ljubosumjem, vendar je tudi simbol prestiža, slave in uspeha. Predstavlja moč ter odprtost in prinaša dobro voljo, je spodbudna, živahna, krepi bistroumnost, povečuje razsodnost, ostri um, utrjuje samozavest in vliva optimizem. Šopki v rumeni barvi so primerni za poslovne partnerje in za razvedritev oseb, ki niso v najboljši čustveni kondiciji.

ORANŽNO CVETJE: simbolizira veselje, moč, komunikacijo, vzdržljivost, pogum, osvobaja in sprošča čustva, celi in zdravi. Oranžno cvetje je primerno za vsakogar in ob vsaki priložnosti, tudi ob obisku bolnika.

ROZA CVETJE: predstavlja čisto misel, romantiko, nežnost, toplino, prijaznost, obzirnost. Roza barva je barva mladosti, ženskosti ter občudovanja in predstavlja prebujajoča se ljubezenska čustva.

CIKLAMNA BARVA: sočutje, pripravljenost pomagati, obzirnost in prijaznost. Pomeni tudi iskreno ljubezen med prijatelji brez pričakovanj.

RDEČE CVETJE: rdeča je stimulativno močna barva povezana s pogumom in uspehom, vendar tudi z jezo. Rdeče cvetje predstavlja strastno ljubezen, spolnost, energijo in željo po zmagi. Je barva zaljubljenih.

VIJOLA CVETJE: vijoličasta barva je poduhovljena, stimulira ustvarjalnost, intuicijo in razmišljanje.

MODRO CVETJE: predstavlja modrost, zaupanje, stabilnost, spokojnost, mir. Modro, oziroma nežno modro cvetje podarjamo za rojstvo dečka.

ZELENO CVETJE – RASTLINJE: zelena barva deluje pomirjujoče. Predstavlja optimizem, svobodo in ravnovesje.

Related by Tags

Nedelja Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Januar Februar Marec April Maj Junij Julij Avgust September Oktober November December